Nyhed

Havets hus - et projekt fra DN Odder baner vejen

Havet hus i Hou - et projekt fra DN Odder baner nu vejen for, at der måske etableres et marine-biologisk center på i Hou.

Projektet er en del af aktiviteten Grønt guld, hvor ældre kan søge midler til konkrete projekter. Projektets mål var at engagere lokalbefolkningen i Hou og skabe debat om vilkår for miljø, fisk og havdyr i området omkring Hou.

Havets hus - et projekt fra DN Odder baner vejen

Et permanent marine-biologisk center på havnen i Hou, det var målet, da DN Odder besluttede, at der igen i år skulle være aktiviteter for børn, forældre og bedsteforældre på strandene og haven i Hou. Men den slags kan kun lade sig gøre, når frivillige træder til. De tre ildsjæle Keld Jørgensen, Else Jørgensen og Willy Johannesen var de bærende kræfter gennem hele forløbet. Fra ide til opsætning af vogne på haven, indsamling af krebsdyr og affald fra havet og ikke mindst anskaffelse af teknisk udstyr, kasse mv. så gæster kunne se, hvad der foregik. 

Projektet blev en succes. Gæsterne kom og de tre iværksættere fik ting til at ske. 

"Vi har hygget os. Nu er arbejdet færdigt, og vi er spændt på at se, hvad der sker i 2019. Vi håber selvfølgelig, at planerne om et Havets hus i Hou bliver virkelighed," siger Keld Jørgensen. 

Heldigvis er han ikke alene med de drømme. Hou Fællesforum, der er lokalråd for Hou og Omegn, har optaget projektet som en udviklingsmulighed for Hou. Det fremgår af den ”Udviklingsplan for Hou og Omegn”, som Hou Fællesforum udgav i september 2018. Projektet blev en ganske pæn succes. Målet var, at få etableret et Havets Hus i Hou ved at engagere lokalbefolkningen.


Grønt guld

Projektet er en del af et støtte-program fra Velux-fonden, der er målrettet Danmarks Naturfredningsforenings 95 afdelinger og aktive ældre. Her kan navngivne ældre som enkeltpersoner eller grupper af navngivne ældre søge om støtte til konkrete lokale projekter. DN Odder har været aktivt med både i 20216/17 og 2018. Det seneste år har Keld Jørgensen, Else Jørgensen og Willy Johannsen været de bærende kræfter.

 

Se hele rapporten: Projekt "Grønt guld - Havets hus i Hou"